Marjon Hoen Bedrijfsreclame   |   06 55 712 851   |   info@marjonhoen.nl

Responsive internetsite voor Marjon Hoen Bedrijfsreclame

De rol van internet is niet meer weg te denken. Iedere ondernemer heeft een internet site. De moderne websites zijn allemaal responsive. Dat wil zeggen op diverse schermgroottes te openen en te lezen. Er zijn veel factoren die het succes en bruikbaarheid van een internetsite bepalen. Graag geef ik een paar tips over de vormgeving van een website.

Herkenbaar voor uw doelgroep

De uitstraling van uw website moet kloppen met waar uw bedrijf voor staat. Eenduidig gebruik van kleur, lettertypes, logo en fotomateriaal is daarbij leidraad. Structureel herkenbaar en gericht op uw doelgroep. Iedereen weet dat het belangrijk is dat een website snel opent. Fotobestanden en / of filmpjes mogen dus niet te zwaar zijn. Een traag opende website kan bezoekers afschrikken.

Fotografie en kopzinnen

Overzichtelijkheid maakt een internetsite makkelijk leesbaar en uitnodigend.
• Niet te veel pagina’s
• Probeer teksten kort te houden en werk met kopzinnen
• Maak gebruik van opsommingen
Kies een leesbaar lettertype op een lichte en rustige achtergrond. De verhouding tussen foto's en tekst speelt een belangrijke rol. Foto's maken soms meteen duidelijk waar een overdaad aan tekst voor nodig is. Professioneel beeld bepaalt de sfeer en uitstraling. Met andere woorden: kijk eens waar tekst zou kunnen worden vervangen door beeld.

Responsive website

Afgelopen periode heb ik mijn eigen website onder handen genomen. Mijn vorige was snel, duidelijk, beeldend, herkenbaar en makkelijk leesbaar. Maar niet responsive en raakte voor mijn gevoel ook niet meer de juiste toon! Juist als je in het reclame vak zit wil je vernieuwen en door ontwikkelen. Vanwege de creatieve mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid is het een WordPress website geworden. In verband met de vindbaarheid van mijn website vind ik de toevoeging van een blog een welkome aanvulling. En natuurlijk vind ik het leuk om regelmatig wat over mijn vakgebied te vertellen!
Ik ben hartstikke blij met mijn opgefriste website maar heeft u als bezoeker verbeterpunten dan hoor ik die graag. Voor nu dank ik Digitalie voor haar enthousiaste inbreng en bouwen van deze website en Claartje van Andel voor het meedenken met de teksten.